Πρύτανης ΕΚΠΑ : Με την τήρηση των μέτρων, θα αποφύγουμε τα χειρότερα. Δεν μπορούμε να τα χαλαρώσουμε

Υπέρ της αυστηρής τήρησης των μέτρων για τον περιορισμό του κορονοϊού τάχθηκε ο καθηγητής Ιατρικής και πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Θάνος Δημόπουλος.

«Με την τήρηση των μέτρων θα αποφύγουμε τα χειρότερα», τόνισε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ ( ΣΚΑΪ ).

Ειδικότερα, σε ερώτηση για το πότε θα μπορούσαν να αρθούν οι περιορισμοί που έχουν επιβληθεί ο Αθανάσιος Δημόπουλος σημείωσε ότι δεν μπορούμε να χαλαρώσουμε γιατί υπάρχει πιθανότητα υποτροπής. «Είναι μεγάλο λάθος αυτή τη στιγμή να συζητάμε για χαλάρωση όταν τα μέτρα αυτά μόλις έχουν ληφθεί. Το μεγάλο λάθος είναι σε 15 και 20 ημέρες όταν δούμε ότι πάμε καλύτερα να αρχίσουμε να χαλαρώνουμε. Μην ξεχνάμε την πιθανότητα υποτροπής. Δεν ξέρουμε πως συμπεριφέρεται ο ιός το καλοκαίρι. Είναι πολλά τα κενά στις γνώσεις μας και το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι η μετάδοση μειώνεται με την όσο δυνατόν μεγαλύτερη απόσταση του ενός από τον άλλον», σημείωσε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ.

Παράλληλα, εξήγησε πως η Ελλάδα κάνει προσπάθεια προκειμένου να θωρακίσει το σύστημα υγείας της. «Αυτή την στιγμή καταβάλλεται κάθε προσπάθεια να υπάρχει μία επάρκεια σε εξοπλισμό. Να υπάρξει μία επιτάχυνση στην στελέχωση των νοσοκομείων. Να υπάρχει επάρκεια σε φάρμακα για την θεραπεία του κορωνοϊού. Πιστεύω ότι δεδομένων των συνθηκών και αν δούμε τι γίνεται γύρω μας τα πράγματα είναι σε έναν καλό δρόμο», είπε ο κ.  Δημόπουλος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή