Σχέδιο εκτέλεσης του πρωθυπουργού της Ισπανίας ετοίμαζε "μοναχικός λύκος"

Φύλακας εταιρείας security, ονόματι Μανουέλ Μουρίγιο Σάντσεθ, συνελήφθη με την υποψία ότι ετοίμαζε επίθεση «μοναχικού λύκου» κατά του πρωθυπουργού της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ. Στο σπίτι του στην Τεράσα κοντά στη Βαρκελώνη βρέθηκε ένα ολόκληρο οπλοστάσιο.

Το σχέδιο δολοφονίας του Πέδρο Σάντσεθ θυμίζει την εκτέλεση του προέδρου των ΗΠΑ Τζον Φ. Κένεντι στο Ντάλας του Τέξας το 1963. Πηγή της αστυνομίας είπε στην ισπανική εφημερίδα Publico ότι ο συλληφθείς «ήταν ο τέλειος μοναχικός λύκος, ένας άγνωστος τύπος με άδεια οπλοκατοχής, η εμπειρία του οποίου στη σκοποβολή δεν κινούσε υποψίες, όπως και το γεγονός ότι έφερε πιστόλι, αφού το χρειαζόταν στη δουλειά του».

Ο 63χρονος λέγεται ότι αποφάσισε να δολοφονήσει τον Ισπανό πρωθυπουργό, όταν η κυβέρνησή του ενέκρινε τον Αύγουστο διάταγμα που επέτρεπε την εκταφή της σορού του δικτάτορα Φράνκο από το Μαυσωλείο της Κοιλάδας των Πεσόντων κοντά στη Μαδρίτη.

«Είμαι έτοιμος να θυσιαστώ για την Ισπανία», φέρεται να είπε σε μέλη μιας ομάδας με την οποία είχε επαφή στο WhatsApp και από τα οποία ζήτησε να τον βοηθήσουν να μάθει λεπτομέρειες για το πρόγραμμα του Πέδρο Σάντσεθ.

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ