Σε 141 φορές ισόβια καταδικάστηκαν στρατηγοί για το “πραξικόπημα” εναντίων του Ερντογάν

Το δικαστήριο στην Τουρκία καταδίκασε 17 πρώην στρατηγούς σε 141 φορές ισόβια, σε μια από τις μεγαλύτερες δίκες που αφορούν το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016.

Μεταξύ των 24 ατόμων που καταδικάστηκαν σε ισόβια για «απόπειρα ανατροπής της συνταγματικής τάξης», τη δολοφονία 139 ανθρώπων και «απόπειρα δολοφονίας του προέδρου», περιλαμβάνονται o πρώην επικεφαλής της Πολεμικής Αεροπορίας Ακίν Οζτούρκ και ένας πρώην σύμβουλος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Αλί Γιαζιτσί.

Προς το παρόν δεν είναι γνωστή η απόφαση του δικαστηρίου για τους υπόλοιπους κατηγορούμενους. Από τους 224 κατηγορούμενους, μεταξύ των οποίων περίπου 20 πρώην στρατηγοί, οι 176 βρίσκονται υπό προσωρινή κράτηση, 35 είναι ελεύθεροι και 13 δικάστηκαν ερήμην.

Η δίκη διεξήχθη στο σωφρονιστικό ίδρυμα Σιντσάν, κοντά στην Άγκυρα, όπου έχει κατασκευαστεί μια αίθουσα ειδικά για τον σκοπό αυτό, και ξεκίνησε τον Μάιο του 2017.

Την ώρα που ο δικαστής διάβαζε τις ποινές των καταδικασθέντων έξω από την αίθουσα αστυνομικοί προσπαθούσαν να διατηρήσουν την τάξη, καθώς ξέσπασαν συμπλοκές μεταξύ του πλήθους που είχε συγκεντρωθεί.

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Καμία δημοσίευση για προβολή