Σε “τελική αντεπίθεση” θετικών μέτρων ποντάρει το Μαξίμου για ανάκαμψη του ΣΥΡΙΖΑ

Το

Στο δεύτερο κύμα «θετικών μέτρων», που σχεδιάζεται να έρθουν εντός του Ιανουαρίου, ποντάρει πλέον το Μέγαρο Μαξίμου, με αρμόδιες πηγές να το χαρακτηρίζουν «τελική αντεπίθεση».

Πλην των όσων έχουν ήδη ψηφιστεί στην εθνική αντιπροσωπεία, οι κινήσεις που θα λάβουν χώρα στις αρχές του έτους περιλαμβάνουν μία «γενναία», όπως χαρακτηρίζεται, αύξηση του κατώτατου μισθού, την οποία στην Ηρώδου Αττικού θεωρούν «σημαντικό παράγοντα δημοσκοπικής ανάκαμψης».

Και τούτο καθώς δεν είναι μόνο η ουσία, δηλαδή η οικονομική ενίσχυση στην τσέπη πολιτών, αλλά και η σημειολογία που εκπέμπεται, αφού με αυτόν τον τρόπο θεωρείται πως ενισχύεται το κυβερνητικό «αφήγημα» περί αποκατάστασης των αδικιών, ιδιαίτερα για τους «κοινωνικά αδύναμους». Η τάση αισιοδοξίας από το συγκεκριμένο μέτρο ενισχύεται, καθώς κατά τους κυβερνητικούς υπολογισμούς αναμένεται να έχουν όφελος από τη ρύθμιση περίπου 400.000 πολίτες.

Eπίδομα πετρελαίου

Παράλληλα, τις επόμενες ώρες αναμένεται να ανοίξει η πύλη του Taxisnet για να κατατεθούν οι αιτήσεις για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης, που θα αφορά την περίοδο από 15 Οκτωβρίου 2018 μέχρι και 30 Απριλίου 2019.

Η σχετική αίτηση πρέπει να υποβληθεί έως την 31η Μαΐου 2019 και αναμφίβολα εντάσσεται στην ίδια στρατηγική, της «ενίσχυσης των ασθενέστερων». Χθες άλλωστε ο πρωθυπουργός προχώρησε σε μία συνάντηση ίδιου μήκους κύματος, καθώς είχε τετ α τετ στο Μέγαρο Μαξίμου με το προεδρείο της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών, όπου σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές βρέθηκε κοινός τόπος για περαιτέρω συνεργασία των δύο πλευρών, προκειμένου να επιταχυνθούν η μείωση των κόκκινων δανείων, η χρηματοδότηση της οικονομίας και η προστασία της πρώτης κατοικίας.

Τα όσα περιγράφηκαν παραπάνω αποτελούν κομμάτια του ίδιου κυβερνητικού παζλ, το οποίο αναμένεται στις αρχές Φεβρουαρίου να έχει ολοκληρωθεί. Ο στόχος της κυβέρνησης είναι διπλός: Αφενός να καταστεί σαφές σε διαφορετικές κοινωνικές ομάδες πως «η έξοδος από το πρόγραμμα στις αρχές Αυγούστου» δεν ήταν τύποις αλλά ουσιαστική και τα μέτρα ανακούφισης να γίνουν, ει δυνατόν, αντιληπτά στην καθημερινότητα των πολιτών.

Αφετέρου, επειδή στην κυβέρνηση δεν γνωρίζουν πώς θα εξελιχθούν τα ανοιχτά μέτωπα στην κεντρική πολιτική σκηνή, δηλαδή οι Πρέσπες, η συνταγματική αναθεώρηση και η συμφωνία Κράτους – Εκκλησίας, και το πώς αυτά μπορεί να πυροδοτήσουν εξελίξεις, θέλουν να έχουν ολοκληρώσει με το «αφήγημα» των θετικών μέτρων, που σε κάθε περίπτωση θα έχει κεντρικό ρόλο στην προεκλογική εκστρατεία και θα αποτελεί «μαξιλαράκι ασφαλείας». Εξ ου και σύμφωνα με πληροφορίες, μόλις ολοκληρωθεί ο κύκλος των θετικών μέτρων, θα κριθεί και ο χρόνος των εκλογών, που τούτη την ώρα είναι ρευστός.

ΠΗΓΗ: Καθημερινή (ρεπορτάζ: Σταύρος Παπαντωνίου)

Καμία δημοσίευση για προβολή