Στη Βουλή η δικογραφία Novartis για Παπαγγελόπουλο, Τσίπρα

Στη Βουλή διαβιβάστηκε από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλειο Πλιώτα η δικογραφία της “υπόθεσης Novartis” για τη διερεύνηση αξιόποινων πράξεων πολιτικών προσώπων.

Χωρίς κανένα σχόλιο ο εισαγγελές Βασίλειος Πλιώτας διαβίβασε τη δικογραφία στο υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο με τη σειρά του θα τη διαβιβάσει στην Βουλή, μέσα στις επόμενες μέρες.

Να υπενθυμίσουμε ότι στις καταθέσεις τους, τόσο ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς,  όσο και ο Ευάγγελος Βενιζέλος  έχουν κατονομάσει τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ως υπεύθυνο παρεμβάσεων στη δικαιοσύνη στις έρευνες για τη Novartis, όπως επίσης έχουν αναφέρει ότι αυτό έγινε εις γνώση του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Ο Ιωάννης Αγγελής μάλιστα κατά την κατάθεσή του επανέλαβε αυτό που ήδη είχε αναφέρει προ μηνών στις εμπιστευτικές αναφορές του προς την τέως Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, ότι “όλοι τον ξέρουν αλλά όλοι τον φοβούνται”, προσθέτοντας με νόημα ότι “ο «Ρασπούτιν’ ήταν σαν τον Θεό, πανταχού παρών στο χώρο της Εισαγγελίας Διαφθοράς.

Η Βουλή θα κληθεί, μετά από αυτή την εξέλιξη, να αποφασίσει για σύσταση Εξεταστικής ή Προανακριτικής Επιτροπής να προχωρήσει στη διερεύνηση ποινικών και πολιτικών ευθυνών.

Παράλληλα, η Δικαιοσύνη στο ανώτατο επίπεδο θα συνεχίσει τις έρευνες για το παρασκήνιο των ερευνών με την ενοχοποίηση πολιτικών προσώπων χωρίς στοιχεία αλλά και για πολιτικές παρεμβάσεις σε άλλες υποθέσεις που έχουν καταγγελθεί από τον αντεισαγγελέα Αγγελή.

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Καμία δημοσίευση για προβολή