"Συνεχίζει τα ψέματα ο Ζόραν Ζάεφ. Δεν αποδέχομαι τη συμφωνία" δηλώνει ο Ιβανόφ

Έξαλλος με τον Ζόραν Ζάεφ έγινε ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβανόφ, με αφορμή όσα δήλωσε στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

Αυτή τη φορά ο Ιβανόφ εξοργίστηκε με τη συγκεκριμένη δήλωσή του: «Σήμερα, λαμβάνουμε ως μήνυμα ακόμα και από τον πρόεδρο της χώρας Γκιόργκι Ιβανόφ ότι αν το δημοψήφισμα είναι επιτυχές, και αυτός θα υποστηρίξει τη συμφωνία με την Ελλάδα και όλα όσα ακολουθούν ως επόμενη φάση», ήταν τα ακριβή λόγια του κ. Ζάεφ που προκάλεσαν τη σφοδρή αντίδραση του σκοπιανού Προέδρου, ο οποίος έσπευσε να διαψεύσει τα λεγόμενα του σκοπιανού πρωθυπουργού.

Η απάντηση του Ιβανόφ

Το γραφείο του Ιβανόφ μέσω ανακοίνωσης αναφέρει πως «ο πρωθυπουργός Ζάεφ, με τις διαρκώς μεταβαλλόμενες, αντιφατικές και συγκεχυμένες απόψεις του, συνεχίζει να λέει ψέματα και να χειραγωγεί όχι μόνο το μακεδονικό, αλλά και το ελληνικό και το διεθνές κοινό. Η συμμετοχή της Δημοκρατίας της Μακεδονίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ δεν πρέπει να καταχραστεί για την αποδοχή μιας βλαπτικής συμφωνίας με ανυπολόγιστες συνέπειες για το μακεδονικό κράτος και τον μακεδονικό λαό».

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται επίσης ότι «Ο Μακεδόνας πρόεδρος δεν αποδέχεται τη συμφωνία εις βάρος της μακεδονικής εθνικής ταυτότητας και εις βάρος των συμφερόντων της Δημοκρατίας της Μακεδονίας».