Τεχνολογικό και επενδυτικό  “μπούμ” το 2023, για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας

1 δισ. ευρώ σε 56.000 επιχειρήσεις για ψηφιακό μετασχηματισμό και πράσινη μετάβαση

 

Τεχνολογικό και επενδυτικό  “μπούμ” αναμένεται το 2023, με στόχο τη δυναμική συνέχεια του ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας.

Με βάση τους σχεδιασμούς του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, η Κοινωνία της Πληροφορίας (ΚτΠ) η οποία αποτελεί τον εκτελεστικό επειχειρησιακό του θεσμό, έχει προγραμματίσει προκηρύξεις 50 έργων, ύψους άνω των 1,2 δισ. ευρώ, που αφορούν κομβικές ψηφιακές μεταρρυθμίσεις, στην τεχνολογία, τη Δημόσια Διοίκηση, την οικονομία, την Υγεία, τη Δικαιοσύνη, τη διπλωματία, τη ναυτιλία, τον τουρισμό και τη γεωργία, έχουν προγραμματιστεί για το 2023.

Ειδικότερα, τους επόμενους μήνες πρόκειται να δημοπρατηθούν απαιτητικά έργα όπως:

  • Η ψηφιοποίηση των Γενικών Αρχείων του Κράτους
  • Η ψηφιοποίηση των αρχείων του υπουργείου Ναυτιλίας
  • Ο ψηφιακός μετασχηματισμός του ΕΟΤ
  • Το Ενιαίο Μητρώο Τουριστικών Επιχειρήσεων
  • Το νέο σύστημα ηλεκτρονικών δημοσίων συμβάσεων

H ψηφιακή αναβάθμιση της δικαιοσύνης

Όπως αναφέρει το euro2day (Μαρία Μόσχου) ήδη τρέχει η διαγωνιστική διαδικασία για το έργο ψηφιοποίησης των αρχείων δεδομένων του Υπουργείου Δικαιοσύνης, συνολικού προϋπολογισμού που ξεπερνάει τα 97 εκατ. ευρώ, «κλείνοντας» έτσι μετά από πολύμηνες διαδικασίες το κεφάλαιο του e-Justice. Για τον τομέα της Δικαιοσύνης, η Κοινωνία έχει προκηρύξει διαγωνισμό για την αναβάθμιση Αρχείων των Δικαστηρίων αξίας άνω των 42 εκατ. ευρώ, αλλά και για την αναβάθμιση και επέκταση υποδομών ΤΠΕ του τομέα Δικαιοσύνης.

Επίσης, μέσα στον Δεκέμβριο η Κοινωνία της Πληροφορίας προκήρυξε τον μεγάλο διαγωνισμό για το έργο της «Εξωστρεφούς Γεωργίας», συνολικού προϋπολογισμού που ξεπερνάει τα 31 εκατ. ευρώ. Η δράση περιλαμβάνει ολιστική προσέγγιση για την ανάπτυξη της εξωστρέφειας της ελληνικής γεωργίας, τόσο με ανάπτυξη πληροφοριακών συστημάτων για τον έλεγχο και τη διευκόλυνση του κανονιστικού ελεγκτικού έργου όσο και με την υιοθέτηση καινοτόμων τεχνολογιών και πρωτοβουλιών για την προβολή του ελληνικού σήματος, τον έλεγχο των ελληνοποιήσεων και τη σύνδεση των ελληνικών αγροδιατροφικών προϊόντων με τις αγορές του εξωτερικού.

Το Smart Readiness, συνολικού προϋπολογισμού 148,4 εκατ. ευρώ, είναι ένα από τα σημαντικότερα έργα που καλείται να τρέξει το επόμενο διάστημα η ΚτΠ, και στοχεύει, με την εγκατάσταση δικτύου οπτικών ινών, στην «έξυπνη ετοιμότητα», αντιμετωπίζοντας ολιστικά το πρόβλημα του ελλείμματος σύγχρονων υποδομών σε 120.000 κτίρια σε όλη τη χώρα.

 

 

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή