Τιμή ρεκόρ σε δημοπρασία έπιασε το πρώτο μοντέλο iPhone που είχε κυκολοφορήσει το 2007

Συνήθως η αξία ενός κινητού πέφτει κατακόρυφα μόλις βγεί από το κατάστημα.

Αλλά υπάρχουν κάποιες ειδικές περιπτώσεις, όπως φαίνεται σε μια δημοπρασία στις ΗΠΑ, όπου ένα μοντέλο iPhone πρώτης έκδοσης,  πωλήθηκε για 190.372,80 δολάρια.

Το μοντέλο είχε κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό, με αποτέλεσμα το μοντέλο να θεωρείται το “Άγιο Δισκοπότηρο” από τους συλλέκτες iPhone.

Ο δημοπρασία, που διευθύνεται από την LCG Auctions, προσέλκυσε συνολικά 28 προσφορές και η συσκευή πωλήθηκε σχεδόν 400 φορές πάνω από την αρχική της τιμή.

Η LCG Auctions το περιέγραψε ως «ένα δημοφιλές high-end» και «καυτό συλλεκτικό», προσθέτοντας ότι δύο άλλα εργοστασιακά σφραγισμένα iPhone πρώτης έκδοσης είχαν πωληθεί σε τιμές ρεκόρ τον τελευταίο χρόνο.

Ο ιστότοπος περιέγραψε το μοντέλο ως ένα «εξαιρετικά σπάνιο, εργοστασιακά σφραγισμένο, μοντέλο 4GB πρώτης κυκλοφορίας σε εξαιρετική κατάσταση. Σχεδόν άψογη κατά μήκος της επιφάνειας και των άκρων, η εργοστασιακή σφραγίδα είναι καθαρή με σωστές λεπτομέρειες ραφής και στεγανότητα”.

Αρχικά στο λιανικό εμπόριο η τιμή ήταν στα 599 $, η παρτίδα αναμενόταν να φτάσει στην περιοχή των 50.000-100.000 $ – αλλά κατάφερε να σπάσει όλα τα προηγούμενα ρεκόρ.

Κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2007 από τον τότε CEO της Apple, Steve Jobs. Ο τεχνολογικός γίγαντας πήρε την απόφαση να διακόψει το μοντέλο των 4GB μόλις δύο μήνες μετά την κυκλοφορία του, λόγω της καθυστέρησης των πωλήσεων.

Οι περισσότεροι άνθρωποι αποφάσισαν να αγοράσουν το μοντέλο 8GB, το οποίο κυκλοφόρησε ταυτόχρονα, και έδωσε στους χρήστες διπλάσιο αποθηκευτικό χώρο, για μόλις 100 δολάρια περισσότερο.

Κάθε λίγους μήνες, μερικά σπάνια αναμνηστικά της Apple ή κειμήλια της ζωής και της καριέρας του κ. Jobs πωλούνται σε δημοπρασία.

Περιλαμβάνουν ένα ποίημα που έγραψε στην επετηρίδα ενός συμμαθητή του στο γυμνάσιο, φωτογραφίες του στο κολέγιο και μια επαγγελματική κάρτα από το 1978.

Το 2011, ο συνιδρυτής της Apple πέθανε σε ηλικία 56 ετών αφού έπασχε από καρκίνο του παγκρέατος. Η Apple είπε ότι ήταν «η πηγή αμέτρητων καινοτομιών που εμπλουτίζουν και βελτιώνουν τη ζωή όλων μας» και είχε κάνει τον κόσμο «ασύγκριτα καλύτερο».

Με πληροφορίες του BBC

Καμία δημοσίευση για προβολή