Τις ανακοινώσεις για τα επιτόκια αναμένει η Wall Street. Πτώση την Τρίτη

Με πτώση έκλεισαν την Τρίτη, οι βασικοί δείκτες στη Wall Street και αυτό γιατί το επενδυτικό κοινό διατηρεί επιφυλακτική στάση. Αιτία η επικείμενη διήμερη συνεδρίαση της Fed και οι αναμενόμενες ανακοινώσεις για τα επιτόκια.

  • O βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε με οριακή πτώση 0,07% στις 27.071,46  μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε με απώλειες 0,59% α στις 8.276,85 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 καταγράφει μικρά κέρδη 0,08% στις 3.036,89 μονάδες, παραμένοντας κοντά στα επίπεδα ρεκόρ, ενώ ενδοσυνεδριακά ανέβηκε σε νέα επίπεδα ρεκόρ στο επίπεδο των 3.046 μονάδων.

Από πλευράς εταιρειών, η Google εμφάνισε καθαρά κέρδη 7,07 δισ. δολάρια ή 10,12 δολάρια ανά μετοχή, έναντι 13,06 δολάρια ανά μετοχή την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

Τα έσοδα ανήλθαν στα 40,5 δισ. δολάρια, υψηλότερα κατά 40% την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους. Οι αναλυτές προέβλεπαν κέρδη 12,28 δολάρια ανά μετοχή και έσοδα 40,3 δισ. δολάρια.Τα διαφημιστικά έσοδα της Google βελτιώθηκαν κατά 17% στα 33,9 δισ. δολάρια. Ωστόσο, η  μετοχή της Google έκλεισε με πτώση 2,20% στα 1.260,66 δολάρια.

Στην αγορά εμπορευμάτων, το αμερικανικό αργό πετρέλαιο διολίσθησε 0,56% στα 55,50 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός υποχώρησε 0,39% στα 1.489,90 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε έναντι του ευρώ και του γεν ενώ κέρδισε έδαφος έναντι  της στερλίνας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώθηκε στο επίπεδο του 1,1112 δολ./ευρώ.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου υποχωρεί 1,6 μονάδες βάσης στο 1,837%.

Πάρτε θέση στις αγορές τώρα.

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ: Οι απόψεις, τα σχόλια και οι ιδέες που εκφράζονται στο συγκεκριμένο άρθρο δεν αποσκοπούν να προτρέψουν τους επενδυτές σε αγοραπωλησίες μετοχικών τίτλων, παραγώγων προϊόντων, νομισμάτων, ομολόγων, εμπορευμάτων ή άλλων επενδυτικών εργαλείων. Τα σχόλια του συγκεκριμένου άρθρου είναι απόψεις πάνω στην τεχνική συμπεριφορά των αγορών και οι συγγραφείς δεν φέρνουν καμία ευθύνη για όποιες ζημιές θα μπορούσαν να προκληθούν σε χαρτοφυλάκια επενδυτών από συναλλαγές σε κάθε είδους επένδυση. Οι συγκεκριμένες πληροφορίες παρέχονται για ενημερωτικό σκοπό μόνο. Ο ιστότοπος δεν παρέχει συμβουλές χρηματοοικονομικού ενδιαφέροντος, αλλά εκφράζει απόψεις και μόνον. Ο ιστότοπος ΔΕΝ ΕΠΟΠΤΕΥΕΤΑΙ από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Ο παραλήπτης της τρέχουσας πληροφόρησης θα πρέπει να συμβουλευτεί και να συζητήσει με την χρηματιστηριακή του εταιρία , την τράπεζα του, ή οποιονδήποτε άλλο φορέα της αρεσκείας του προκειμένου να διαμορφώσει μία ανεξάρτητη κρίση προτού προβεί σε οποιαδήποτε επενδυτική κίνηση.