Όλοι γνωρίζουμε κάποιον που μπορεί να καταναλώνει αρκετή ποσότητα αλατιού όμως την ίδια στιγμή η αρτηριακή του πίεση να παραμένει χαμηλή. Ο άνθρωπος αυτός φαίνεται ότι έχει ανθεκτικότητα στο αλάτι.
Αυτό σημαίνει ότι η αρτηριακή του πίεση δεν μεταβάλλεται σημαντικά από μία διατροφή υψηλής περιεκτικότητας σε αλάτι, όταν υπάρχουν άνθρωποι που η αρτηριακή τους πίεση ανεβαίνει κατά 5 βαθμούς ή περισσότερο όταν ξεκινήσουν μία δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο.
Δυστυχώς δεν υπάρχει σήμερα μία απλή εξέταση για να διαπιστώσουμε ποιος έχει ευαισθησία στο αλάτι,…
Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ