Νέες εφαρμογές στο Facebook για χρήστες και developers ανακοίνωσε ο Zuckerberg

Νέες εφαρμογές στο Facebook και νέο ρυθμό για το επιχειρηματικό μέλλον της πλατφόρμας έδωσε ο Mark Zuckerberg στο ετήσιο συνέδριο F8 για τους developers στο συνέδριο F8 που διοργάνωσε η εταιρία του.  Νέες εφαρμογές και δυνατότητες για τους χρήστες θα προστεθούν στην πλατφόρμα με αυστηρότερα πλαίσια για τους developers.

Μέτρα ασφάλειας στο Facebook

Μετά το σκάνδαλο παραβίασης δεδομένων από την Cambridge Analytica που φαίνεται να χρησιμοποίησε το Facebook για να βρει πρόσβαση σε 87 εκατομμύρια ανθρώπους για την προεκλογική καμπάνια του Donald Trump, ο Mark Zuckerberg μίλησε στο φετινό συνέδριο του Facebook, F8, για τις αλλαγές που έρχονται αλλά κυρίως για το νέο επιχειρηματικό πλάνο ανάπτυξης της πλατφόρμας.

Πώς θα προστατεύσει όμως τα δεδομένα και θα εμπνεύσει ασφάλεια το Facebook στους χρήστες του; Με το κουμπί “clear history” ο χρήστης θα μπορεί να καθαρίσει τα δεδομένα που συνδέουν το λογαριασμό του με άλλα δίκτυα, σελίδες και εφαρμογές. Παρεμπιπτόντως, θα χρειαστούν μερικοί μήνες για να εμφανιστεί το κουμπί στη Facebook πλατφόρμα.

Νέες εφαρμογές και προσθήκες

Υπηρεσία γνωριμιών λοιπόν ετοιμάζει να προσαρμοστεί στο Facebook για όσους δηλώνουν “relationship status: single”. Ο Mark Zuckerberg μίλησε για τη δυνατότητα να έχουν οι χρήστες ξεχωριστό inbox και ξεχωριστούς λογαριασμούς με τα μικρά τους ονόματα μόνο, όπου οι Facebook φίλοι δεν θα έχουν πρόσβαση, ενώ τα κοινά ενδιαφέροντα θα  κατευθύνουν προς το κατάλληλο single ταίρι.

Και δε μένει μόνο εκεί. Υποσχέθηκε ανανεώσεις και νέες προσθήκες στο Instagram, στo WhatsApp, στο Messenger… Μίλησε για τις απίστευτες δυνατότητες εικονικής πραγματικότητας και τη φιλοσοφία των νέων παιχνιδιών. Είπε ξεκάθαρα ότι οι κανόνες για τους developers θα είναι αυστηρότεροι, αλλά είναι μία πρόκληση που πρέπει να αντιμετωπιστεί με αισιοδοξία.

Με δυο λόγια

Ο Mark Zuckerberg δεν υποσχέθηκε μόνο ασφάλεια δεδομένων. Υποσχέθηκε τη γενικότερη μεταμόρφωση του Facebook, κάνοντας τη χρήση του μία μαγική εμπειρία για τους χρήστες και έναν χώρο ευκαιριών για τους νέους developers. Αρκεί να μη χρειαστεί να ξαναπάει σύντομα στο Κογκρέσο…

Καμία δημοσίευση για προβολή