Θρίλερ με την υπόθεση Folli Follie. Πόλεμος εκατομυρίων της εταιρίας με το hedge fund

    H Folli Follie Group αρνείται τους ισχυρισμούς του αμερικανικού hedge fund Quintessential Capital Management, ότι είναι μια επιχείρηση σε δραματική θέση η οποία αποκρύπτει τα πραγματικά στοιχεία στις επίσημες ανακοινώσεις της.

    Πως χάθηκαν εκατομύρια στο Χρηματιστήριο

    Το θέμα  έφερε στην ελληνική κοινή γνώμη το capital. gr (στοιχεία του ρεπορτάζ δημοσίευσε κα το economico.gr). Η διοίκηση της εταιρείας, με μακροσκελή ανακοίνωσή της, διαψεύδει εν συνόλω αλλά και σημείο προς σημείο τα όσα ισχυρίζεται το fund.

    Χορός “χαμένων” εκατομυρίων

    Η δημοσιοποίηση αυτών των ισχυρισμών είχε ως συνέπεια να οδηγηθεί την Παρασκευή η μετοχή Folli Follie σε limit down (στα 10,74 ευρώ), να χαθούν εκατομύρια χρηματιστηριακής αξίας από τους μετόχους κα μικρομετόχους της και να κλονιστεί προς στιγμή το Χρηματιστήριο της Αθήνας.

    “Ποιός κέρδισε παράνομα;”

    Παράλληλα, η εταιρεία δηλώνει πως ερευνά ποιοι “απέκτησαν παράνομο όφελος” από την παραπλανητική έκθεση. Είχε  προηγηθεί ανακοίνωση της Folli Follie λίγο μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης του QCM όπου χαρακτήριζε “ανυπόστατο, ψευδές, συκοφαντικό και παραπλανητικό” το δημοσίευμα του fund “με άμεσο αποτέλεσμα τη ζημία των συμφερόντων της εταιρείας και των μετόχων της”.

    Τι ισχυρίζεται το fund

    Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του fund, «η μετοχή της Folli Follie είναι υπερτιμημένη αφού η εταιρεία είναι αντιμέτωπη με πολλά προβλήματα». Ο ξένος οίκος υποστηρίζει επίσης ότι  «και οι οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας δεν απεικονίζουν ακριβή στοιχεία. Ανησυχεί ότι η εταιρεία οδεύει προς σοβαρή οικονομική δυσπραγία και ότι η μετοχή της είναι υπερβολικά υπερτιμημένη».

    Τι απαντά η εταιρία

    Η Folli Follie αφού παραθέτει σειρά επιχειρημάτων, δηλώνει από την πλευρά της πως «είναι αδιαμφισβήτητο ότι τα συμπεράσματα της έκθεσης της QCM είναι παραπλανητικά. Το γεγονός ότι η QCM γνωρίζει πολύ καλά τα αδιαμφισβήτητα στοιχεία και έχει τοπική εξειδίκευση στην περιοχή της Νότιας Ασίας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η ανάλυση έχει χειραγωγηθεί για συγκεκριμένους σκοπούς»

    Με δυό λόγια

    Μόλις είδαμε την πρώτη πράξη ενός διεθνούς επιχειρηματικού και χρηματοοικονομικού δράματος με πρωταγωνιστή μια ελληνική πολυεθνική. Προσεχώς η συνέχεια

     

     

    Καμία δημοσίευση για προβολή