Παλληκάρια, ξυπνήστε. ΧΑΑ, δεν υπάρχει, ΓΔ δεν υπάρχει, υπάρχουν μόνο μετοχές, εταιρίες, και μεγαλομέτοχοι

    ΓΡΑΦΕΙ και επιλέγει ο Βασίλης Παπαθεοδώρου 

    Stock Market Darlings: The Higher They Fly…

    • Oι φίλοι αναγνώστες που μας πίστεψαν και ακολούθησαν από το ξεκίνημα τους αλλά κι αρκετά αργότερα έχουν φροντίσει να τρέχουν τις θέσεις τους έχοντας αποσύρει τα επενδυθέντα κεφάλαια τους σε χρόνο ολίγων μηνών…

    ****

    Υπάρχει ένας Γενικός δείκτης που βρίσκεται στις 1100 μονάδες, που οι αναλυτές μας τον παίρνουν στα σοβαρά, ο οποίος περιλαμβάνει μετοχές εκ των οποίων πολλές μεγάλες και ιδιωτικές και σοβαρές, διαπραγματεύονται σε τιμές ΓΔ τουλάχιστον 6500 μονάδες, και αρκετές άλλες σε τιμές ΓΔ 600 μονάδες. Και αυτός ο Δείκτης, μας πλασάρεται από τους ειδήμονες ως ενδεικτικός της πορείας του ΧΑΑ!!!

    Παλληκάρια, ξυπνήστε.
    ΧΑΑ, δεν υπάρχει, Γενικός Δείκτης δεν υπάρχει,
    υπάρχουν μόνο μετοχές, εταιρίες, και μεγαλομέτοχοι.

    Ο Δείκτης είναι εργαλείο για να μπορούν οι μεγάλοι να σπρώχνουν εύκολα τις ακριβές μετοχές, ακριβότερα, και για να αγοράζουν τις φτηνές μετοχές, φτηνότερα.

    Στο χέρι σας και στο μυαλό σας είναι να μην αγοράζετε, όταν αυτοί πουλάνε, και να μην πουλάτε όταν αυτοί αγοράζουν.

    Αυτό είναι το παιχνιδάκι του παππά, και απλά ο Γενικός Δείκτης είναι ο Ρήγας, που ποτέ δεν τον βρίσκετε, παρά μόνο την πρώτη φορά για να γλυκαθείτε και να κολλήσετε. Και για να μην χαλάμε άλλη φαιά ουσία.

    Αν οι δείκτες και τα διαγράμματα μπορούσαν να προβλέψουν την πορεία των κεφαλαιαγορών τα λαμόγια θα τα είχαν… καταργήσει.

    ******

    ΟΚΤΩ ΜΕΤΟΧΕΣ κάλυψαν το 77% του τζίρου. Μόλις (2) το 32% και (5) το 58%…

    ΟΤΕ: Δημοσιεύει αύριο τα αποτελέσματα 3μηνου και μένει να αποδειχθεί ξανά η πίεση που δέχεται η σταθερή στην Ελλάδα από τον ανταγωνισμό.

    ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Κανείς δεν περίμενε τα κέρδη που έβγαλε. Εξαιρετικός ο δείκτης Νet debt/EBITDA. Στο +1,47% και στα 26,1800 ευρώ με όγκο 384 χιλ. τεμάχια, αξίας. Ίσως και να έπρεπε να κινηθεί πιο επιθετικά υψηλότερα με αυτά τα νούμερα.

    ΔΕΚΑΤΡΕΙΣ ΕΙΣΗΓΜΕΝΕΣ με κ/φση άνω των 2 δισ. ευρώ 

    • ΕΦΤΑΣΕ τον ΟΤΕ ο ΟΠΑΠ
    • ΘΑ ΚΥΝΗΓΗΣΕΙ την 2η θέση η ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ προσεχώς…
    • ΑΣΤΕΙΕΣ ΟΙ ΑΠΟΤΙΜΗΣΕΙΣ σε ΜΟΗ, ΔΕΗ και ΕΛΠΕ…

     

    ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ (@Β.Ν – Γ.Κατικάς): Η διοίκηση απαντώντας σε ερώτηση στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη αναφορικά με τις ίδιες μετοχές, είπε πως σταμάτησε λόγω ευαίσθητης περιόδου και πως θα ξεκινήσει πάλι. Να σημειώσουμε πως η τελευταία αγορά ιδίων έγινε την 1η Νοεμβρίου. Έχουν περάσει 6 μήνες από τότε και φυσικά δεν έχει τέτοια διάρκεια η ευαίσθητη περίοδος.

    • Προφανώς και δε θέλει να αγοράσει για τους δικούς της λόγους. H συγκεκριμένη μετοχή όπως και κάποιες άλλες δείχνουν στο ταμπλό πως κάποιοι τις θέλουν χαμηλότερα. Η απουσία αγορών ιδίων μετοχών βοηθάει το έργο κάποιων. Στα 4 ευρώ και στο -2,32% με υψηλό όγκο 59 χιλ. τεμάχια. Για να δούμε αν θα ανακοινώσει καμία αγορά η εταιρεία.

    ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΑΝΘΟΣ – ΙΝΤΡΑΚΟΜ: Διαγραμματικά η μετοχή παρά την τελευταία μεγάλη προσπάθεια να διασπάσει  τα 2,03 με 2,10 ευρώ και να αποτυπώσει ένα βατήρα ώθησης προς το κέντρο της “Pitchfork” στα 2,40 ευρώ δεν μπόρεσε να το ολοκληρώσει σπρώχνοντας εκ νέου τη τιμή προς το κάτω εύρος της στα 1,71 με 1,68 ευρώ. Ο γιγάντιος όμως αυτός σχηματισμός που εμπεριέχει πάνω από 900 μέρες είναι κατά βάση ανοδικός, οπότε στο επόμενο χρονικό διάστημα η μετοχή θα ξαναβρεθεί στατιστικά αντιμέτωπη με την περιοχή των 2,10 ευρώ, όπου όμως αυτή τη φορά υπό τα κατάλληλα θετικά επιχειρηματικά νέα θα θελήσει να επεκταθεί προς τα 2,40 με 2,55 ευρώ.

     

    Intracom Διάγραμμα

    ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ – ΔΕΗ: Συνέχεια συσσώρευσης για τον τίτλο και πλέον δοκιμάζει και πάλι την κύρια στήριξη στην ζώνη του 770-780. Το 8 είναι το στοπ στο short σε Intraday

    ΘΟΔΩΡΗΣ ΣΕΜΕΡΤΖΙΔΗΣ – ΛΑΒΙ: Η μετοχή έκλεισε στα 0,4020 ευρώ με πτώση 4,96%, παραμένοντας σε κατάσταση συσσώρευσης, με το σήμα αγοράς να διατηρείται. Η αντίσταση βρίσκεται στα 0,47 ευρώ, και η στήριξη στα 0,355 ευρώ, με τις εκροές στην μετοχή να πραγματοποιούν αύξηση. Μ.Ο όγκου 30 ημερών 75,0 χιλ. τεμάχια.

    Στα 27,0000 ευρώ ενίσχυσε την τιμή στόχο για τη Jumbo η Piraeus Securities διατηρώντας την σύσταση OVERWEIGHT (για αποδόσεις ανώτερες από αυτές της αγοράς).

    • Η προηγούμενη τιμή που είχε δώσει τον περασμένο Ιανουάριο ήταν στα 21,5000 ευρώ.
      Παράλληλα διατήρησε την μετοχή στη λίστα με τις κορυφαίες της επιλογές. Η χρηματιστηριακή κάνει λόγο για φωτεινό αστέρι του κλάδου λιανικής στην Ελλάδα με ελκυστικές μερισματικές αποδόσεις.

    Συγχαρητήρια σε εσένα που ενήργησες άμεσα και ανάρτησες τους σχολιασμούς ανθρώπων συνεργατών δικών σου για τα ΜΕΖΖ! 100% έσωσες αρκετούς!!
    • Αλίμονο!
    *****
    ******
    LAVIPHARM: Στα 0,59 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη στο α’ τρίμηνο. Οι ενοποιημένες πωλήσεις έφτασαν τα 15,5 εκατ. ευρώ, ενώ με ρυθμό 53,8% κινούνται οι εξαγωγές. Αύξηση 34% στα EBITDA 1ου τριμήνου
    • ΤΙΜΗ: 0,40200 ευρώ και κ/φση: 67,48 εκατ.
    • ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΕΤΟΧΗΣ
    Διάστημα Ελάχιστη τιμή Μέγιστη τιμή Μεταβολή %
    7 ημερών 0,389 0,429 1,77
    30 ημερών 0,388 0,429 0,00
    3 μηνών 0,368 0,479 -8,64
    6 μηνών 0,340 0,539 -13,49
    12 μηνών 0,340 1,389 -68,82

    ****

    SPREADS

    ΧΩΡΑ ΑΠΟΔΟΣΗ % Spread vs BUND
    ΕΛΛΑΔΑ 4,04 +1,82
    ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ 3,04 +0,82
    ΙΣΠΑΝΙΑ 3,31 +1,10
    ΙΤΑΛΙΑ 4,17 +1,95
    GREK – KAΘΙΖΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
    *****

    Δεν φαίνεται να υπάρχει διέξοδος για τον ταλαιπωρημένο κλάδο των περιφερειακών τραπεζών στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου μέχρι η Fed να αποφασίσει να περικόψει τα επιτόκιά της, σημείωσε εξάλλου ο Jeffrey Gundlach, CEO στην DoubleLine.

    “Το να μείνουν τα επιτόκια τόσο ψηλά θα διατηρήσει σε υψηλά επίπεδα την πίεση”, συνέχισε ο Gundlach. “Θεωρώ ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να δούμε και νέες χρεοκοπίες στον κλάδο των περιφερειακών τραπεζών”.

    Καθώς η Fed έκανε το 10ο βήμα της στον τρέχοντα κύκλο αύξησης επιτοκίων, η κεντρική τράπεζα μαλάκωσε τη ρητορική της περί μελλοντικών αυξήσεων, με τον πρόεδρό της, Jerome Powell, ωστόσο, να δηλώνει ότι πιθανότατα είναι πολύ νωρίς για να μιλήσει κανείς για περικοπή επιτοκίων.

    Πάντως, μεταξύ των traders, είναι κοινή πεποίθηση ότι το τρέχον εύρος επιτοκίων (5% έως 5,25%) θα αποτελέσει και την κορύφωση του κύκλου αυξήσεων της Fed, με τις πιθανότητες να φτάνουν το 97%, έναντι 77% πριν τις ανακοινώσεις της κεντρικής τράπεζας.

    Μεταξύ των 30 μετοχών του Dow Jones, 7 κινήθηκαν με θετικό πρόσημο και 23 με αρνητικό. Των κερδών ηγήθηκαν εκείνες των Intel, Amgen, Dow Inc., ενώ των απωλειών εκείνες των Walt Disney, Home Depot, Caterpillar.

    ΤΗΕ MOST ACTIVE STOCKS

    Σε ανοδική τροχιά επέστρεψαν την τελευταία εβδομάδα οι νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ, καθώς αυξήθηκαν κατά 13.000. Ο εποχικά προσαρμοσμένος αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν για πρώτη φορά αίτηση για επίδομα ανεργίας ανήλθε κατά την τελευταία εβδομάδα του Απριλίου, που ολοκληρώθηκε στις 29 του μήνα, στους 242.000, υποδηλώνοντας μια “χαλάρωση” της σφιχτής αγοράς εργασίας των ΗΠΑ.

    Οι οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν ελαφρώς μικρότερη αύξηση, στον εποχικά προσαρμοσμένο αριθμό των 240.000 αιτήσεων.

    Μια εβδομάδα νωρίτερα, οι νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας ήταν 229.000 σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία που ανακοίνωσε νωρίτερα το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ.

    Παρότι οι νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας έχουν αυξηθεί από τον Ιανουάριο, όταν κυμαίνονταν κάτω από 200.000, και διαμορφώνονται πλέον στο υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη του 2021, εξακολουθούν να παραμένουν σε ιστορικά χαμηλό επίπεδο.

    Το γεγονός ωστόσο ότι το τελευταίο διάστημα έχουν κολλήσει στο άνω όριο των 194.000-247.000, που είναι το εύρος στο οποίο κινούνται από την αρχή του έτους, αντικατοπτρίζει σύμφωνα με τους οικονομολόγους μια αύξηση των απολύσεων, καθώς οι καθυστερημένες αλλά σωρευτικές επιπτώσεις των συνεχιζόμενων αυξήσεων επιτοκίων από τη Federal Reserve, με τον ταχύτερο ρυθμό από τη δεκαετία του 1980, έχουν αρχίσει να γίνονται αισθητές και σε άλλους τομείς, πέρα από την αγορά ακινήτων και τον τομέα της τεχνολογίας.

    Ωστόσο, η αμερικανική αγορά εργασίας εξακολουθεί να παραμένει σφιχτή. Είναι ενδεικτικό ότι τον Μάρτιο υπήρχαν 1,6 ανοικτές θέσεις εργασίας για κάθε άνεργο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα, αναλογία που ξεπερνά κατά πολύ το εύρος 1,0-1,2 που σύμφωνα με τους οικονομολόγους αντιπροσωπεύει μια αγορά εργασίας που δεν τονώνει τον υψηλό πληθωρισμό.

    Ο αριθμός των Αμερικανών που συνεχίζουν να λαμβάνουν επιδόματα ανεργίας μειώθηκε κατά 38.000 στο 1,805 εκατομμύρια άτομα κατά την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 22 Απριλίου. Τα συνεχιζόμενα επιδόματα ανεργίας παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα, με βάση τα ιστορικά στοιχεία

    CRYPTOS

    *******
    • Ο ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΟΔΗΓΟΣ για τους φίλους αναγνώστες μας
    Eπικεντρωθείτε σε 10-15 μετοχές που δεν τις επηρεάζουν τα… Sell in May and go away, τα διάφορα Σενάρια που ξεπερνούν σε φαντασία ακόμη και το συγχωρεμένο τον Φώσκολο (ένας ήταν ο Αντώνης)
    • Να διαβάζετε απλά (αν το θεωρείτε αναγκαίο και σας περισσεύει χρόνος) και να μη λαμβάνετε υπόψη τις εκθέσεις των αναλυτών των ξένων οίκων που είναι πάντα, μα πάντα, κατευθυνόμενες και καθ’ υπόδειξη ιδίων επιδιώξεων και συμφερόντων (πλην ελάχιστων εξαιρέσεων).
    Να έχετε διασπορά στο χαρτοφυλάκιο ανάλογα με την κεφαλαιακή επάρκεια σας (πχ Χαρτοφυλάκιο 25 χιλ. ευρώ σε 5-6 τίτλους χ/φ 50 χιλ. ευρώ σε 6 με 10 τίτλους, χ/φ 100 εκατ. σε 10-15 τίτλους).
    • Επειδή η Αγορά πρωτίστως είναι ένα κυνήγι τζόγου (έτσι τα κατάφεραν οι γκανιότες της για ευνοήτους λόγους) αν θέλετε κι αν το ζητεί ο οργανισμός σας τζογάρετε μάξιμουμ το 15% του κεφαλαίου σας. Ειδάλλως, διατηρήστε το 100% σε δυναμικές, ποιοτικές θεμελιωδώς και πάντα με προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης ομίλους και εταιρείες.
    ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΕ πάντα σε υψηλά επίπεδα την ρευστότητα σας, την οποία απλά αυξομειώνετε ανάλογα με τις εξελίξεις και την έγκυρη ενημέρωση-ειδησεογραφία πηγών που εμπιστεύεστε σε ποσοστό 100%.
    • ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ: Η Αγορά αρέσκεται να τιμωρεί με τον δικό της τρόπο, τους ανυπόμονους, τους βιαστικούς, τους άπληστους…
    ***********
    Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή ή προτροπή για την αγορά ή πώληση των αναφερόμενων προϊόντων. Παρόλο που οι πληροφορίες που περιέχονται βασίζονται σε πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, ουδεμία διασφάλιση δίνεται ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

    Καμία δημοσίευση για προβολή