Με την τηλε-εργασία να ήρθε για να μείνει, τέσσερις τρόποι για να κάνετε τον υπολογιστή σας πιο γρήγορο

Η πανδημία του κοροναϊού μετέτρεψε για πολύ κόσμο την τηλε-εργασία από «πολυτέλεια» σε αναγκαιότητα, καθώς η καραντίνα υποχρέωσε πολλούς από εμάς να εργάζονται από το σπίτι. Βασικό συστατικό της τηλε-εργασίας είναι μια καλή σύνδεση με το διαδίκτυο και ένας υπολογιστής. Ωστόσο, συχνά παρατηρούμε ότι το κομπιούτερ μας δεν ανταποκρίνεται στις εντολές μας όσο γρήγορα θα θέλαμε.

Είναι προφανές ότι αν ο υπολογιστής μας είναι παλιός, χρειάζεται αναβάθμιση, ήτοι, αγορά νέου, για να μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες μας. Ωστόσο, αν δεν είναι ιδιαίτερα παλιός ή αν δεν έχουμε χρήματα για νέο, μπορούμε να κάνουμε μερικές κινήσεις που, αν μη τι άλλο, θα κάνουν το μηχάνημά μας να ανταποκρίνεται πιο σβέλτα στις εντολές μας και χωρίς να χρειαστεί να μπει κατσαβίδι σε αυτό.

Οι ειδικοί, λοιπόν, εντοπίζουν τέσσερα βασικά προβλήματα που επιβραδύνουν τις επιδόσεις του υπολογιστή και προτείνουν λύσεις για να ξεπεραστούν. Αυτά είναι τα εξής:

  1. Πολλά προγράμματα στην έναρξη: όταν ανοίγουμε τον υπολογιστή, μαζί με το λειτουργικό αρχίζουν να φορτώνουν και διάφορα προγράμματα, κάποια από τα οποία δεν μας είναι απαραίτητα και «βαραίνουν» την έναρξη. Πώς το διορθώνουμε αυτό; Πηγαίνουμε στις ρυθμίσεις του υπολογιστή, επιλέγουμε τα προγράμματα έναρξης και αφαιρούμε όσο δεν μας είναι απαραίτητα και αυτόματα επιτυγχάνουμε επιτάχυνση.
  2. Ιοί και κακόβουλο λογισμικό: το διαδίκτυο δεν είναι ασφαλές μέρος, αντιθέτως, κάθε τόσο προκύπτουν και νέες απειλές για τους υπολογιστές και τα προσωπικά μας δεδομένα. Ασπίδα σε αυτά είναι ένα αντιϊικό πρόγραμμα από τα πολλά που κυκλοφορούν και τα οποία μας παρέχουν ασφάλεια από ιούς και κακόβουλο λογισμικό, υπό την προϋπόθεση ότι το κρατάμε πάντα ενημερωμένο.
  3. Πεπαλαιωμένο λογισμικό: όλες οι μεγάλες εταιρείες φροντίζουν σε τακτικά διαστήματα να αναβαθμίζουν το λογισμικό τους, όχι μόνο σε επίπεδο λειτουργικού συστήματος, αλλά και σε επίπεδο εφαρμογώ, διορθώνοντας προβλήματα ή βελτιώνοντας την απόδοσή του. Φροντίζουμε να ρυθμίσουμε τον υπολογιστή μας ώστε να κάνει αυτόματα τις αναβαθμίσεις, ώστε να έχουμε τις πιο νέες και ασφαλείς εκδόσεις του λογισμικού.
  4. Ο σκληρός δίσκος θέλει καθάρισμα: όλα όσα κάνουμε στον υπολογιστή μας αποθηκεύονται στον σκληρό δίσκο του, με αποτέλεσμα να χρειάζεται από καιρού εις καιρόν… φασίνα. Αυτή γίνεται με τα προγράμματα καθαρισμού του σκληρού δίσκου, που μας απαλλάσουν από περιττά υπολείμματα εργασιών, και ανασυγκρότησής του, που κάνουν συμμάζεμα στα αρχεία που βρίσκονται καταγεγραμμένα και κάνουν την πρόσβαση σε αυτά πιο έυκολη και γρήγορη.

Καμία δημοσίευση για προβολή