Πώς η Microsoft σκοπεύει να «σκοτώσει» οριστικά τον Internet Explorer και να προωθήσει την χρήση του Edge

Πριν από μερικούς μήνες η Microsoft αποφάσισε να ξαναμπεί δυναμικά στον ανταγωνισμό των browsers, δηλαδή, των προγραμμάτων/εφαρμογών μέσω των οποίων μας επιτρέπεται η περιήγηση στον διαδίκτυο, όταν παρουσίασε τον ανανεωμένο και πολύ γρήγορο φυλλομετρητή της, τον Egde.

O Edge συμπεριλαμβάνεται από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας τους στα Windows 10, ωστόσο, η Microsoft πρόσφατα του έκανε ένα μεγάλο makeover, προκειμένου να γίνει ανταγωνιστικός με τον Chrome της Google, τον Firefox του Mozilla Foundation και άλλους φυλλομετρητές που χρησιμοποιούνται κυρίως σε φορητές συσκευές.

O Explorer… επιμένει

Ωστόσο, παρά τις προσπάθειές της, ως τώρα η εταιρεία δεν έχει κατορθώσει να «σκοτώσει» τον προηγούμενο browser της, τον Internet Explorer, παρότι έχει σταματήσει να τον υποστηρίζει από τον Ιανουάριο του 2020 και προσπαθεί με κάθε τρόπο να κάνει τους χρήστες του να περάσουν στον Edge -και για λόγους ασφαλείας.

Δυστυχώς για την Microsoft, υπάρχει ακόμα ένα 1,19% των χρηστών που επιμένει να χρησιμοποιεί τον Explorer, είτε λόγω συνήθειας είτε επειδή τα websites δεν έχουν ανανεωθεί, ώστε να προβάλλονται σωστά σε πιο σύγχρονους browsers (κυρίως εταιρικά, αλλά όχι μόνο).

Τα «μεγάλα μέσα»

Έτσι, πλέον η εταιρεία βάζει μπροστά τα… μεγάλα μέσα ώστε να υποχρεώσει αυτούς τους λίγους χρήστες να σταματήσουν να προσφεύγουν στον Explorer για το σερφάρισμά τους στο διαδίκτυο, ουσιαστικά υποχρεώνοντάς τους να περάσουν στον Edge για να δουν τις ιστοσελίδες που τους ενδιαφέρουν.

Μέσα στον Νοέμβριο, κάθε φορά που κάποιος θα επισκέπτεται ένα σάιτ μέσω του Explorer, θα διαβάζει το εξής μήνυμα: «Ανακατευθύνεστε στον Edge, όπου μπορείτε να συνεχίσετε να εργάζεστε. Αν βρεθείτε σε σάιτ που χρειάζεται Internet Explorer, μπορείτε να το φορτώσετε σε μορφή Internet Explorer χωρίς να εγκαταλείψετε τον Edge».

Η εικόνα της αγοράς

Για να το επιτύχει αυτό, η Microsoft έχει δημιουργήσει έναν φάκελο DLL, όπου έχει καταχωρήσει περίπου 1.150 σάιτς, στα οποία απαγορεύει την πρόσβαση μέσω Explorer και κάνει ανακατεύθυνση στον Edge. Έτσι, οι πιστοί του Explorer θα υποχρεωθούν να χρησιμοποιούν τον νέο browser.

Σύμφωνα με στοιχεία από μελέτες του περασμένου Αυγούστου, στην αγορά των browsers, o Chrome κατέχει σχεδόν το 66% και ακολουθούν ο Safari της Apple με σχεδόν 17%, ο Firefox με λίγο πάνω από 4% και ο browser της Samsung με 3,5%, ενώ Edge βρίσκεται κοντά στο 3%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή