Το κόκκινο κρέας αιτία «πολέμου» μεταξύ των επιστημόνων

Αίσθηση προκάλεσε η δημοσίευση νέας μεγάλης διεθνούς μελέτης, σύμφωνα με την οποία δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος να περιορίζουν οι άνθρωποι την κατανάλωση κόκκινου κρέατος, καθώς είναι ανεπαρκή τα επιστημονικά δεδομένα που το «ενοχοποιούν» για την εμφάνιση καρκίνου, διαβήτη και καρδιοπάθειας.

Λίγο-πολύ, η νέα έρευνα κατέληξε στο ανατρεπτικό συμπέρασμα ότι όσοι μειώνουν ή κόβουν το κόκκινο κρέας, φαίνεται να έχουν ελάχιστα έως μηδαμινά οφέλη στην υγεία τους, συνεπώς δεν έχει κανείς λόγο να περιορίσει το αγαπημένο μοσχάρι, λουκάνικο, ζαμπόν ή μπέικον του.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Καμία δημοσίευση για προβολή