Η Goldman Sachs αναθεώρησε τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη στις ΗΠΑ το τρίτο τρίμηνο στο 35%

Η Goldman Sachs αναθεώρησε τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη στις ΗΠΑ το τρίτο τρίμηνο στο 35%

Η Goldman Sachs αναθεώρησε τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη στις ΗΠΑ το τρίτο τρίμηνο στο 35%, ενώ την ίδια στιγμή έρευνα του Bloomberg σε οικονομολόγους καταλήγει στην εκτίμηση ότι το αμερικανικό ΑΕΠ θα αυξηθεί κατά 21%.

Η οικονομία των ΗΠΑ συρρικνώθηκε με ρεκόρ ετήσιο ποσοστό 33% το 2ο τρίμηνο, η μεγαλύτερη πτώση του από τη δεκαετία του 1940, καθώς ο κοροναϊός κατέστρεψε την οικονομία.

  • «Αναβαθμίσαμε τις βραχυπρόθεσμες προβλέψεις μας για την ανάπτυξη με βάση την πολύ ισχυρότερη από την αναμενόμενη έκθεση για την απασχόληση τον Αύγουστο και τα γενικότερα θετικά δεδομένα που είδαν το φως γενικότερα, και η πρόβλεψή μας για το 35% είναι τώρα σχεδόν 14 ποσοστιαίες μονάδες πάνω από την συνισταμένη των προβλέψεων» αναφέρει η τράπεζα.

Την περασμένη Παρασκευή επίσημα στοιχεία έδειξαν ότι η οικονομία πρόσθεσε 1,37 εκατομμύρια θέσεις εργασίας τον Αύγουστο, υπερβαίνοντας την αύξηση 1,35 εκατομμυρίων που προέβλεπαν οι οικονομολόγοι.

Ήταν ο τέταρτος συνεχόμενος μήνα κερδών στην απασχόληση, καθώς η οικονομία προσπαθεί να ανακάμψει από την ύφεση που προκάλεσε ο κοροναϊός.

«Κοιτάζοντας πέρα ​​από το τρέχον τρίμηνο, παραμένουμε αισιόδοξοι στην ανάπτυξη. Εξακολουθούμε επίσης να περιμένουμε ένα εμβόλιο στις αρχές του επόμενου έτους. Κατά την άποψή μας, ο συνδυασμός ενός πολύ υψηλού προσωπικού ποσοστού αποταμίευσης και ενός πιθανού εμβολίου θα πρέπει να οδηγήσει σε αναζωογόνηση της ζήτησης σε αυτούς τους τομείς», καταλήγει η Goldman Sachs.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή