Ο Guardian προειδοποιεί “Στην Ελλάδα οι επισκέπτες βρίσκονται στο έλεος του θεού”

Ο Guardian με ένα άρθρο κόλαφο για τη χώρα μας, επισημαίνει τον μεγάλο κίνδυνο που αντιμετωπίζουν οι τουρίστες, εάν βρεθούν αντιμέτωποι με κάποια ιατρική ανάγκη.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, «περισσότεροι από 3 εκατ. τουρίστες από το Ηνωμένο Βασίλειο επισκέπτονται κάθε χρόνο την Ελλάδα. Το σύστημα υγείας της χώρας έχει πληγεί από την περιστολή δαπανών, πολύ περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο τομέα του δημοσίου τα χρόνια της οικονομικής κρίσης. Στις αγροτικές περιοχές σχεδόν ανύπαρκτοι είναι οι καρδιολόγοι, όπως και τα μηχανήματα ακτινοσκόπησης και άλλος βασικός εξοπλισμός».

Μάλιστα, φιλοξενεί τις δηλώσεις του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκου, ο οποίος μετά το θάνατο της 74χρονης Βιβιέν Τέιλορ επειδή δεν υπήρχε ασθενοφόρο με εξειδικευμένους διασώστες τη μοιραία νύχτα που αισθάνθηκε αδιαθεσία, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου τις ελλείψεις ιατρικού προσωπικού, βασικού εξοπλισμού, ασθενοφόρων και υλικών.

«Αυτή η περίπτωση του άδικου θανάτου μίας Βρετανίδας τουρίστριας είναι αποτέλεσμα της απελπιστικής κατάστασης των ιατρικών υποδομών στα ελληνικά νησιά. Οι ελλείψεις γιατρών, βασικού εξοπλισμού, ασθενοφόρων και αναλώσιμων υλικών συνιστούν τεράστια απειλή για χιλιάδες τουρίστες και φυσικά τους πολίτες μας», ανέφερε ο κ.Γιαννάκος στην ανταποκρίτρια του Guardian στην Ελλάδα, Helena Smith.

«Οι ξένοι επισκέπτες, οι οποίοι ενδέχεται να αντιμετωπίσουν κάποιο ιατρικό πρόβλημα εκτός μεγάλων πόλεων, είτε σε νησιά, είτε σε ορεινές περιοχές, βρίσκονται στο έλεος του θεού».

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις: ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ