Πώς το μικροβίωμα του εντέρου επηρεάζει την απώλεια βάρους

Το μικροβίωμα του εντέρου επηρεάζει την ικανότητα απώλειας βάρους στους ανθρώπους, σύμφωνα με νέα έρευνα. Τα ευρήματα δημοσιεύθηκαν αυτήν την εβδομάδα στο mSystems, ένα περιοδικό ελεύθερης πρόσβασης της Αμερικανικής Εταιρείας για τη Μικροβιολογία.

“Το μικροβίωμα του εντέρου σας μπορεί να βοηθήσει ή να επιβραδύνει την απώλεια βάρους και αυτό δίνει τη δυνατότητα να αλλάξει κανείς το μικροβίωμα του εντέρου ώστε να επηρεάσει την απώλεια βάρους”, δήλωσε ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης Christian Diener, Ph.D., ερευνητής στο Ινστιτούτο Systems Biology στο Σιάτλ, Ουάσινγκτον.

Για τη διεξαγωγή της έρευνάς τους, ο Δρ Diener και οι συνεργάτες του επικεντρώθηκαν σε μια μεγάλη ομάδα ατόμων που συμμετείχαν σε μια μελέτη παρέμβασης στον τρόπο ζωής. Αντί για ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα διατροφής ή άσκησης, αυτή η παρέμβαση περιελάμβανε ένα εμπορικό πρόγραμμα προπόνησης σε συνδυασμό με συμβουλές διαιτολόγου και προπονητή. Οι ερευνητές επικεντρώθηκαν σε 48 άτομα που έχασαν περισσότερο από το 1% του σωματικού τους βάρους ανά μήνα σε διάστημα 6 έως 12 μηνών και σε 57 άτομα που δεν έχασαν βάρος και είχαν σταθερό δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ) την ίδια περίοδο. Οι ερευνητές βασίστηκαν στη μεταγονιδιωματική, τη μελέτη του γενετικού υλικού που ανακτήθηκε από δείγματα αίματος και κοπράνων. Διενεργήθηκαν έλεγχοι σε μεταβολίτες αίματος, πρωτεΐνες αίματος, κλινικά εργαστήρια, και συμπληρώθηακαν διατροφικά ερωτηματολόγια και αναλύθηκε το μικροβίωμα του εντέρου στις δύο ομάδες.

Μετά τον έλεγχο της ηλικίας, του φύλου και του αρχικού ΔΜΣ, οι ερευνητές εντόπισαν…. Συνεχίστε την ανάγνωση στο healthmag.gr  

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή