Τριχόπτωση: πως συνδέεται με την απώλεια βάρους

Πρόκειται για ένα φαινόμενο που απασχολεί πολλά άτομα στην προσπάθειά τους να χάσουν βάρος, με αρκετές αναφορές για εμφάνιση τριχόπτωσης. Η τριχόπτωση είναι μια δυσάρεστη κατάσταση που μπορεί να βιώσει κανείς με την πάροδο του χρόνου και δεν κάνεις διακρίσεις ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες. Άλλες αιτίες εμφάνισης της τριχόπτωσης είναι ορμονικές αλλαγές ή ακόμη και έντονο στρεςΜε ποιον τρόπο όμως συνδέεται η τριχόπτωση με την απώλεια βάρους;
Σε πολλές περιπτώσεις κατά τη διάρκεια της απώλειας βάρους τα μαλλιά αδυνατίζουν και γι’ αυτό πέφτουν. Κάνοντας λόγο για συγκεκριμένες περιπτώσεις, εννοούμε καταστάσεις όπου η απώλεια βάρους δεν γίνεται με ασφάλεια για τον οργανισμό. Κάποιες εξαντλητικές δίαιτες για παράδειγμα είναι δυνατόν να προκαλέσουν τόσο μεγάλη αναστάτωση στον οργανισμό που να υπάρχουν επιπτώσεις και στην υγεία των μαλλιών.
Οι ορμονικές αλλαγές που προκύπτουν από μεγάλη απώλεια βάρους ή αντίστροφα οι ορμονικές αλλαγές που γίνονται αιτία μεγάλης απώλειας βάρους είναι δυνατόν να έχουν ως αποτέλεσμα και την τριχόπτωση σε άνδρες και γυναίκες. Ακόμη, πολλές γυναίκες αναφέρουν έντονη τριχόπτωση αμέσως μετά την εγκυμοσύνη ή κατά την εμμηνόπαυση ανεξάρτητα αν η τριχόπτωση συνδυάζεται με απώλεια βάρους ή όχι.
Από την άλλη πλευρά μια διατροφή με σκοπό την απώλεια βάρους που δεν είναι φτιαγμένη ώστε να θωρακίζει τον οργανισμό, δυνητικά θα μπορούσε να οδηγήσει σε έλλειψη σιδήρου. Η έλλειψη σιδήρου είναι μια από τις κορυφαίες αιτίες τριχόπτωσης. Η λήψη συμπληρωμάτων σιδήρου είναι αναγκαία σε αυτές τις περιπτώσεις, όπως και μια διατροφή πλούσια σε τροφές με σίδηρο όπως οι φακές, το σπανάκι, τα μανιτάρια.
Τέλος, προβλήματα που σχετίζονται με τον θυρεοειδή είναι δυνατόν να ευθύνονται για την τριχόπτωση σε συνδυασμό με την απώλεια βάρους. Ο υπερθυρεοειδισμός είναι μια τέτοια περίπτωση που ωστόσο αντιμετωπίζεται με κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή και ρύθμιση από ενδοκρινολόγο. Σε κάθε περίπτωση, οι δερματολόγοι μπορούν να προτείνουν προϊόντα που ελαττώνουν την τριχόπτωση, όπως σαμπουάν, αμπούλες και άλλες αγωγές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή